Kom op trompetles

De trompet

De trompet is een koperen blaasinstrument. Het is een veelzijdig instrument dat voorkomt in onder andere blaasmuziek, popmuziek, jazz en klassieke muziek. De trompet heeft een opvallend en briljant geluid, maar kan ook heel mooi zacht en lyrisch klinken.

Voor wie

Ben je jong, oud, beginner of gevorderd? Speel je graag pop, jazz of klassiek? Iedereen is welkom om de trompet te leren bespelen of zich verder te ontwikkelen. Je kunt al op jonge leeftijd beginnen met trompetspelen, wel is het aan te raden pas te beginnen wanneer de voortanden zijn gewisseld. Ook op latere leeftijd kun je nog prima beginnen met het leren bespelen van de trompet.

Opbouw van de lessen

Iedere leerling ontwikkelt zich op zijn/haar eigen tempo en heeft een eigen muzikale voorkeur. Beginnende leerlingen leren spelenderwijs stap voor stap de trompet te bespelen. Er wordt muziek van verschillende stijlen gespeeld. Het repertoire is leuk, afwisselend en het stimuleert de muzikaliteit. Gevorderde leerlingen kunnen gericht werken aan bijvoorbeeld de basistechniek, ritmiek, samenspel, improvisatie of uitbreiding van het repertoire.Lesplaats

De lessen worden bij de docent thuis in Hilvarenbeek gegeven. Voor leerlingen met subsidie van de gemeente Hilvarenbeek zijn de lessen in cultureel centrum Elckerlyc.

Lesduur

In principe worden er 35 lessen van 30 minuten per (school)jaar gegeven.
Ook kan er gekozen worden voor een les van een uur, al dan niet om de week.
Stroom je later in het (school)jaar in? Dan worden de lessen naar rato verrekend.
Verder kan er gebruikgemaakt worden van een strippenkaart van 5 tot 10 lessen.

Kosten

Uurtarief: € 40,- excl. BTW
Uurtarief voor een strippenkaart: € 45,- excl. BTW

* Jongeren tot 21 jaar zijn vrijgesteld van BTW
** Prijzen zijn exclusief de huur van een eventuele lesruimte elders.

Voor jongeren t/m 18 jaar die woonachtig zijn in de gemeenten Hilvarenbeek, Reusel-De Mierden of Oirschot is het mogelijk een subsidie aan te vragen bij de gemeente: het zogenaamde rugzakje. Deze subsidie bedraagt de helft van het lesgeld tot een maximum van € 370,-.

  Normaal tarief     Met gemeentelijke subsidie
35 lessen van 30 minuten € 700,-   € 350,-

Strippenkaarten: (cadeautip!)
     
 - 10 lessen van 30 minuten € 225,-   € 112,50
 -   5 lessen van 30 minuten € 112,50   € 56,25

Proefles is altijd gratis!

Meer informatie over het aanvragen van subsidie (het rugzakje) vindt u op de website van de gemeenten:
- Gemeente Hilvarenbeek: klik hier
- Gemeente Reusel- de Mierden: klik hier

Momenteel is Niek als trompetdocent verbonden aan het Kunstkwartier in Helmond, Fanfare St. Caecilia Ammerzoden, de Tiliander in Oisterwijk en Den Boogaard in Moergestel.