Niek Jacobs

trompettist, trompet/bugel/cornet-docent, AMV-docent, workshopleider

Niek Jacobs (1988) studeerde trompet aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem en behaalde zijn diploma in 2009. Op het conservatorium kreeg hij les van Tonnie Kievits (solotrompettist van Het Gelders Orkest) en Angelo Verploegen (jazztrompettist). Tijdens zijn studie deed Niek orkestervaring op bij het Nederlands Studenten Orkest en het Nationaal Jeugd Orkest. Daarnaast maakte hij deel uit van het Jong Nederlands Blazers Ensemble.

Na zijn trompetstudie volgde hij de opleiding docent muziek aan het Fontys conservatorium in Tilburg waar hij in 2013 zijn diploma behaalde.

Zijn beroepspraktijk is heel divers. Als trompettist remplaceert Niek regelmatig in verschillende professionele orkesten, waaronder Het Gelders Orkest, Het Nederlands Philharmonisch Orkest en Het Radio Filharmonisch Orkest. Als trompetdocent verzorgt hij lessen bij verschillende muziekscholen en muziekverenigingen. Verder geeft Niek muzieklessen in het basisonderwijs en muziekworkshops aan (dementerende) ouderen in zorginstellingen.